معرفی پارافین مایع
پارافین یکی از ترکیبات شیمیایی خاص میباشد که با توجه به تنوع و کاربردهای متفاوت آن طرفداران بیشماری در تمام بخشهای صنعتی و غیر صنعتی برای خود ایجاد کرده است. این ماده، بی رنگ و بی بو است و همچنین از مشتقات نفت بحساب میآید و نسبت به کاربردی که از آن انتظار می رود به صورت پارافین مایع و جامد، در بازار یافت میشود.
پارافین یک ترکیب هیدرو کربنی میباشد و در صنعت پتروشیمی از طریق نفت و یا ذغال سنگ تولید میشود. جالب است بدانید، تمام اتم های کربن در این ترکیب به یکدیگر متصل میباشند. این ترکیب در قرن نوزدهم میلادی بوسیلهی یک دانشمند آلمانی که کارل فون ریچنباخ نام داشت، کشف شد. ریچنباخ زمانیکه که سعی داشت راهی برای تصفیه ترکیبات روغنی صنعت پتروشیمی بیابد این ماده را استخراج نمود وبعد از آن در قرن بیستم، این ماده وارد صنعت شمع سازی و بسته بندی و همچنین تولید روغن های صنعتی گردید. فرمول شیمیایی پارافین CnH2n+2 می باشد. این ترکیب به دو صورت مایع و جامد یافت می شود که از نوع پارافین مایع آنها بیشتر در صنعت بهره می گیرند و نوع جامد در شمع سازی به صورت وسیعی استفاده می شود .
معرفی انواع پارافین
- پارافین جامد
از جمله مواد تشکیل دهنده پارافین جامد در حدود 3 تا 5 درصد روغن می باشد. دمای ذوب این ماده، بین 58 تا 60 درجه سانتیگراد می باشد و در دمای 55 درجه سانتی گراد نیز به انجماد می رسد و به همین دلیل در شکل جامد این ماده بیشتر دیده می شود. پارافین جامد نیز به سه بخش تقسیم بندی می شود:
- پارافین بهداشتی
- پارافین خوراکی
- پارافین صنعتی
2- پارافین مایع
در واقع پارافین مایع، یکی از انواع تصفیه شده و همچنین بسیار خالص پارافین بشمار می آید، که در صنایع آرایشی بهداشتی و دارویی استفاده فراوانی از این ماده می شود. پارافین مایع در ظاهر مایعی بی رنگ ، شفاف ، بی بو و روغنی شکل می باشد که از طریق اشباع هیدروکربنهای صنایع پتروشیمی ایجاد می شود. از نظر دسته بندی، پارافین جزء روغن های معدنی بحساب می آید.
بطور کلی دو نوع متفاوت پارافین مایع تولید می شود. نوع اول استخراج شده به اسم کروسن می باشد، البته به نفت سفید یا نفت چراغ نیز معروف است و به عنوان سوخت از آن استفاده می شود و نوع دوم آن ، پارافین تصفیه شده بهداشتی و با درصد خالصی بسیار بالا است که در تولید محصولات آرایشی بهداشتی و دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
پارافین از زمان های گذشته به عنوان روغنی مناسب شناخته شده است. این روغن، بسیار تمیز می سوزد و کمترین دود را نسبت به دیگر روغن های حیوانی و معدنی ایجاد می کند.ولی باوجود ناخالصی های متفاوتی که در آن وجود دارد ، کاربردهای آن را در حوزه های مختلف خصوصا، کاربردهای بهداشتی و درمانی محدود نموده است.
با وجود اینکه، امکان تصفیه این ماده معدنی ایجاد شده است ، پارافین نیز در اکثر کرمها ، لوسیونها و محصولات بهداشتی و حتی برخی داروها مورد استفاده قرار می گیرد. حتی با پیشرفت صنعت و همچنین تولید ماشین آلات بسیار پیشرفته که دارای قطعات فلزی می باشند، پارافین را به بخش صنعت نیز هدایت کرده اند.
بررسی کاربردهای پارافین مایع
- در محصولات آرایشی بهداشتی و کرم ها ، پارافین مایع بهداشتی که روغن معدنی محسوب می شود مورد استفاده قرار می گیرد. پارافین رطوبت پوست را حفظ می کند و از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش بخوبی محافظت خواهد کرد.
- از کاربردهای پایهای این نوع پارافین مایع ، مصرف آن به صورت سوخت می باشد که نام آن در صنعت کروسن یا همان نفت سفید معروف می باشد. این روزها از کروسن به عنوان سوخت موشک و هواپیما و همچنین برای سوزاندن در کارخانجات و ایجاد حرارت بهره می گیرند.
- از جمله کاربردهای دیگر آن در صنایع غذایی می باشد که پارافین را به عنوان یک لایه پوشش دهنده برای افزایش عمر و همچنین نگهداری میوه ها و تخم مرغ بکار می برند. این ماده در تولید برخی روغن های خوراکی نیز استفاده می شود. البته با توجه به ضررهای مصرف پارافین در خوراک، این کار از نظر بهداشتی توصیه نخواهد شد.
- یکی از خواص پارافین این است که در صورت بلعیده شدن ، در سیستم گوارشی جذب نشود و مستقیم عبور کند. به همین خاطر، از پارافین مایع بهداشتی برای تهیه داروهای ملین جهت درمان یبوست استفاده می کنند.
- این نوع از پارافین که به پارافین مایع صنعتی معروف شده است، مانند یک روغن روان کننده عمل می کند و به عنوان، روغن هیدرولیک در ماشین آلات مورد استفاده قرار می گیرد. خصوصا در صنایع کاغذ سازی برای روان کردن تیغ های که جهت برش کاغذ هستند کاربرد دارد و در صنعت نساجی به عنوان روان کننده چرخ خیاطی مورد استفاده قرار می گیرد.
- پارافین مایع، سفید و شفاف می باشد. که در دمای 175 درجه سانتیگراد به دمای جوش می رسد و در دمای 265 درجه سانتیگراد نیز بخار خواهد شد. در نتیجه در صنایع شمع سازی، ساخت کبریت، کابل سازی و باطری سازی مورد استفاده قرار می گیرد. و از کاربردهای این نمونه مایع نیز، مواردی همچون تولید پارچه، چسب و کاغذهای صنعتی می باشد.
طریقه تولید پارافین در صنعت
پارافین را به دو صورت حلقوی و معمولی در صنایع پالایش و پتروشیمی تولید می کنند. نوع معمولی آن با توجه به مطالبی که گفته شد در صنعت پالایش وپتروشیمی تولید می شود. ابتدا پارافین های نرمال از روی ترکیبات نفتی برداشته می شود، و می توان از آمونیاک برای انجام جداسازی بهتر پارافین بهره گرفت. این نمونه از ترکیب بعد از جداسازی برای مواد اولیه در پتروشیمی در تهیه شوینده های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
تولید پارافین حلقوی از طریق هیدروژندار نمودن کربنهای آروماتیک در هنگام تولید انجام می گیرد. در واقع واکنش هیدروژن دار کردن یک فرآیند همراه با گرمای بالاست. از این روش هیدروژن دار کردن کربن که جهت تولید پارافین صورت می گیرد بر روی پلاتین و نیکل پیاده سازی می شود.
طریقه فروش پارافین مایع
معمولا انواع مختلف پارافین مایع صنعتی و پارافین مایع بهداشتی (دارویی) به صورت های مختلف و همچنین در بستهبندیهای متفاوت در بازار یافت می شود. البته قیمت پارافین مایع با توجه به نوسانات اقتصادی ، متغیر بوده، بنابراین برای آگاهی از قیمت پارافین و همچنین خرید این محصول می توانید با کارشناسان بخش فروش ما تماس داشته باشید.
No comment