فرمولاسیون کرم‌های مرطوب کننده شامل آب، روغن، امولسیفایر، مرطوب کننده‌ها و برخی افزودنی‌ها مانند آنتی‌اکسیدان‌ها، نگهدارنده‌ها، یووی فیلتر و اسانس می‌باشد.

کرم‌های مرطوب کننده یک امولسیون روغن در آب می‌باشند که با بالا رفتن حجم آب شکل محصول به صورت لوسیون و با افزایش حجم روغن شکل آن به حالت کرم درمی‌آید. در این امولسیون ذرات روغن در بین مولکول‌های آب قرار می‌گیرند.

در حالت کلی فرمول کرم‌ نرم کننده شامل بخش‌های زیر است:

 

مواد پوشاننده: جلوگیری از تبخیر آب موجود در پوست با ایجاد یک لایه نازک روی سطح پوست نقش اصلی این دسته از مواد است. وازلین و پارافین معروف‌ترین مواد این گروه هستند و استفاده از مواد دیگری مانند دایمتیکون، سیکلومتیکون و … نیز رو به افزایش است که مزیت آن‌ها عدم ایجاد حس چربی زیاد (برخلاف موادی مانند وازلین و پارافین) روی پوست است. توانایی نفوذ بالای وازلین سبب شده تا این ماده در اکثر کرم‌های مرطوب‌کننده موجود باشد.

مواد جاذب رطوبت: نقش اصلی این گروه از مواد همانگونه که از نامش مشخص است جذب رطوبت می‌باشد. این رطوبت می‌تواند هم از هوا جذب شده و هم از لایه‌های زیرین پوست و در نهایت عمل مرطوب‌سازی پوست را انجام می‌دهند. این مواد با ایجاد پیوند با لایه‌های زیرین پوست، آب آن‌ها را جذب می‌کنند. گلیسیرین معروف‌ترین ماده این گروه است که در اکثر کرم‌های مرطوب کننده دیده می‌شود. سایر مواد این گروه شامل اوره، سوربیتول، گلیکول، اسید لاکتیک، پروپیلن و … می‌باشند.
مواد نرم کننده: نقش اصلی این مواد پر کردن فضای خالی موجود در بین سلول‌های سطحی پوست که نرمی و لطافت را به همراه خواهد داشت. اسیدهای چرب با زنجیره بلند مانند اسیدلینولنیک موجود در روغن‌های گیاهی (روغن کرچک، روغن جوجوبابا) و الکل‌های چرب مانند ستیل الکل از مواد تشکیل دهنده این بخش هستند. دیگر مواد نرم‌کننده پرمصرف و رایج، ایزوپزوپیل میریستات، دی متیل سیلوکسان و هگزیل دکانول می‌باشند.

لیست کرم ها و انواع بسته بندی کرم شرکت رز پالایش غرب

 

تماس تلفنی